سیاست
خبرنگاران: فاتحۀ آزادی بیان را بخوانید!
جنجالها از آنجا آغاز شد که در نشست خبری عصر روز گذشته رییس جمهور به پرسش یک خبرنگار پاسخ نداد و محافظان ارگ نیز با شماری از خبرنگاران برخورد نادرستی داشتند.
ساعاتی بعد هم شاهحسین مرتضوی، سرپرست دفتر سخنگویی رییس جمهور در یک برنامۀ تلویزیونی گفت: «یک نهاد خبرنگاری حدود دوهزار کارت خبرنگاری توزیع کرده و در حال حاضر حتا یک کچالوفروش خبرنگار شده.» اما در کشوری که میلیونها دالر هزینۀ آزادی بیان شده و همه دم از حقوق فردی و رسانهیی میزنند، چرا خبرنگاران در ارگ ریاست جمهوری با چنین رویکردی روبهرو میشوند؟
شماری از خبرنگاران این نوع برخوردها از ارگنشینان را استبدادی میدانند و نسبت به آیندۀ کار رسانهیی در کشور نگران اند. این خبرنگاران میگویند، رییس جمهور و سرپرست دفتر سخنگویی باید از جامعۀ رسانهیی افغانستان عذرخواهی کنند.
باعث حیات، خبرنگار و فعال رسانهیی میگوید، اگر برخورد مقامهای ارگ با رسانهگران اینچنین باشد پس باید فاتحۀ آزادی بیان را خواند.
راتب نوری، خبرنگار دیگر به سلاموطندار میگوید که رفتار رییس جمهور غنی و شاهحسین مرتضوی، استبدادی و دیکتاتورانه بوده است و حکومت به دنبال سانسور و وضع محدودیت بر جامعۀ رسانهیی کشور است.
نوریه نزهت نادری، نیز میگوید که این رفتار نوعی پاگذاشتن روی آزادی بیان است و باید بابت این نوع رفتار از خبرنگاران عذرخواهی شود.
به باور این خبرنگاران، رییس جمهور غنی با آن که خود قانون دسترسی به اطلاعات را توشیح کرده، اما در عمل نشان میدهد که به این قانون باورمند نیست.
نجیب شریفی، رییس کمیتۀ مصونیت خبرنگاران افغانستان به سلاموطندار میگوید، برخورد رییس جمهور در برابر خبرنگاران خلاف عرف معمول نشستهای خبری مقامهای حکومتیست.
او از شاهحسین مرتضوی میخواهد که به دلیل اظهارات توهینآمیزش از جامعۀ رسانهیی کشور پوزش بخواهد.
این بار نخست نیست که ریاست جمهوری به جامعۀ رسانهیی کشور توهین میکند. پیش از این نیز رییس جمهور در نشستی با سربازان ارتش در ولایت بلخ گفته بود که از رسانهها باد میبرآید. این گفتۀ رییس جمهور نیز واکنشهای گستردهیی به دنبال داشت.