
مسؤولان ریاست زراعت و مالداری بامیان میگویند، این ولایت مناسبترین مکان برای کشت کچالو میباشد و به همین دلیل محصولات کچالو در سالجاری افزایش یافته است.
عبدالوهاب محمدی، رییس زراعت و مالداری بامیان در گفتوگویی به سلاموطندار میگوید که بیش از 80 درصد باشندهگان بامیان مصروف زراعت و مالداری اند و محصولات عمدۀ این ولایت را کچالو، گندم و میوهجات تشکیل میدهد.
به گفتۀ آقای محمدی امسال کشاورزان بیش از 350 هزار تُن کچالو از زمینهایشان برداشت کردهاند که سال پیش تولیدات آنان به 320 هزار تُن میرسید.
بر بنیاد گزارشها، علاقهمندی کشاورزان بامیانی هم به کشت و پرورش کچالو بیشتر شده و این محصول زراعتی بیشتر در ولسوالیهای کهمرد، سیغان، شیبر، یکاولنگ و مرکز این ولایت کشت میشود.
قربانعلی یکی از کشاورزان بامیانی میگوید، امسال 6 جریب زمین را کچالو کشت کرده بود که بیش از 6 هزار سیر کچالو محصول داده است.

بر بنیاد آمار زراعت و مالداری بامیان، در مدت 10 سال گذشته 2650 ذخیره خانۀ خُرد و بزرگ برای ذخیره و نگهداری کچالو در این ولایت ساخته است.
محمد اسحق، آگاه امور زراعت در بامیان میگوید که هوای بامیان در فصل خزان و زمستان خیلی سرد است و کچالو در فضای باز خراب میشود.
به گفتۀ این آگاه امور زراعت، حکومت برای ذخیره و نگهداری محصولات کشاورزان، ذخیره گاههای بیشتری بسازد.
بامیان سالانه بیش از نصف کچالوی مورد نیاز شهروندان را تأمین می کند و وزارت زراعت و مالدای کشور در سال 1393 خورشدی، این ولایت را مرکز تولید و تخم های اصلاح شدۀ کچالو نامگذاری کرد.
با اینکه کچالوی بامیان از شهرت خاصی برخوردار است، اما به دلیل نبود سردخانهها و خرابی جادهها، بازرگانان کشور بیشتر به وارد کردن کچالوی پاکستان و ایران علاقهمند هستند.